Update Reset
Update Reset

Alt det, du har brug for at vide FØR du køber en ny hjemmeside


FORORD

Overvejer du at få en ny hjemmeside, men er du i tvivl om hvad dine krav til siden egentlig er?
I denne guide vil jeg forsøge at besvare mange af de spørgsmål du kan have under selve købsprocessen, når du skal have en ny hjemmeside.

Min mission er at tage dig i hånden og hjælpe dig godt så på vej, at du bliver i stand til at tage en beslutning på et fuldt oplyst grundlag. Jeg har forsøgt at skrive guiden så neutral som muligt, fordi målet er at hjælpe dig til at træffe den rette beslutning og give dig gode råd til, hvordan du sikrer den bedste hjemmesideløsning til din virksomhed.

Jeg vil have, at du skal undgå at blive snydt på den måde, at du sidder tilbage med en ny hjemmeside, som ikke lever op til dine forventninger. Du skal være glad og stolt over din nye hjemmeside og overbevist om, at dine kunder nu vil strømme til.


Derfor kommer jeg ind på:

 • Om du er helt sikker på, at du har brug for en ny hjemmeside?
 • Hvad du skal gøre, når du har besluttet dig for at få en ny hjemmeside
 • Om du skal vælge en abonnementsløsning eller ej
 • Når du skal sammenligne priser
 • Vælg din leverandør med omhu
 • Pas nu på din nye Ferrari – investér i den sidste finish
 • Når din nye hjemmeside bliver leveret


Undervejs har jeg fået god sparring og hjælp til både korrektur og struktur fra tekstforfatter Anette Kalle Larsen fra Bureau P – Præcis kommunikation.

God fornøjelse

Brian Rasmussen

Acaao


PS! Informationen i denne guide er ikke 100 % udtømmende og forfatteren kan ikke drages til ansvar for dens anvendelse i praksis. Da informationen udelukkende er af generel informativ natur, kan den ikke erstatte kompetent og individuel rådgivning.

RESUMÉ

Formålet med denne guide til køb af ny hjemmeside er at hjælpe dig, så du undgår at blive snydt. Du skal kun investere i en ny hjemmeside, hvis du virkelig har brug for den. Derfor bør du altid gennemtænke, om du virkelig har brug for et nyt site, og jeg kommer med 7 gode grunde til at foretage investeringen.

Hvis du beslutter dig for, at tiden er inde til en ny hjemmeside, så skal du blive klar på, hvad du skal bruge den til, hvad den skal indeholde, hvordan den skal designes og meget mere. Derfor har jeg lavet en lang tjekliste, du kan bruge til at få samlet op på alle de nødvendige oplysninger. Hav punkterne på listen i baghovedet, når du snakker med mulige leverandører og bliv sikker på, at leverandørerne er så professionelle, at de formår at komme gennem hele listen sammen med dig.  

Herefter får du en guide til, om en abonnementsbaseret løsning til en ny hjemmeside er en god ide eller ej. Der findes tre måder at få en hjemmeside på: 1) Du kan købe en hel hjemmeside, 2) Du kan bygge din egen hjemmeside eller du kan 3) Vælge et abonnement til din hjemmeside. Jeg gennemgår fordele og ulemper ved alle tre muligheder. Det giver dig et solidt grundlag at vælge ud fra.

Der er stor prisforskel på de forskellige hjemmesideløsninger. Derfor har jeg taget udgangspunkt i udviklingen af en standardhjemmeside og opstillet et prissammenligningsskema, så du tydeligt kan se hvert omkostningsniveau.

Hvis du beslutter dig for at lade en leverandør udvikle din hjemmeside, så vær omhyggelig med at udvælge en. Brug din tjekliste og få stillet alle de kritiske spørgsmål før du træffer dit valg. På den måde er du sikker på at få en, der kan levere det, du ønsker og har brug for.

Til slut skal du sikre dig, at dine kunder kan se og reagere på din nye hjemmeside. Det kræver onlinemarkedsføring, gode webtekster, fotos og søgemaskineoptimering, og det anbefaler jeg meget kraftigt.

ER DU HELT SIKKER PÅ, AT DU HAR BRUG FOR EN NY HJEMMESIDE?

Først og fremmest er det vigtigt at finde ud af, om du i det hele taget har brug for en ny hjemmeside. Hvis du ikke har en hjemmeside til din virksomhed, bør du selvfølgelig få en så hurtigt som muligt. For uden en hjemmeside eksisterer din virksomhed ikke på internettet, hvor langt de fleste starter deres købsproces.
Nogle mener, at de skal have en ny hjemmeside, når den eksisterende har nogle år på bagen og ikke er nær så pæn som mange nyere hjemmesider. Andre mener, at det er ok at have en gammel slidt hjemmeside. Begge grupper kan have ret, for i virkeligheden handler det om, hvordan din hjemmeside konverterer (forvandler besøgende til kunder).

Personligt vil jeg hellere have en gammel hjemmeside, der konverterer rigtig godt, end en helt ny, der ikke gør.


SPØRG DINE KUNDER, VENNER OG FAMILIE

Er du i tvivl, om det er ved at være tid til at skifte din hjemmeside, kan du som regel få et klart svar fra dine kunder. For hvis de ikke længere finder dig via din hjemmeside, så er der nok en årsag. Du kan også spørge dine venner og din familie hvad de synes om din hjemmeside.

Her skal du lige være opmærksom på, at det svarer lidt til, at du spørger hvad de synes om dig. Mange vil høfligt sige, at den da er meget god. Fortæl dem derfor først, at du overvejer at skifte hjemmeside, fordi du ikke længere er sikker på, at din hjemmeside er god nok længere. Så vil du som regel få et lidt mere ærligt svar. Spørg også, hvad de synes der fungerer godt og mindre godt på siden, for så får du en idé om, hvad du skal holde fast ved og hvad der bør ændres, når du får lavet en ny.

Hvis du stadig er i tvivl, så læs nedenstående argumenter.


HER ER 7 GODE GRUNDE TIL AT FÅ EN NY HJEMMESIDE:

 • Hvis din nuværende hjemmeside ikke er responsiv (tilpasser sig mobil, tablet og computer), er det en god idé at overveje en ny hjemmeside. Især fordi en stor procentdel af alle søgninger foretages fra mobil og tablet. Desuden tilgodeser Google hjemmesider, der er tilpasset mobil og tablet og hastighedsoptimeret til de to platforme.
 • Indholdet på din hjemmeside er forældet og ikke længere passer til din virksomheds visuelle identitet (i visse tilfælde kan det dog betale sig at nøjes med at opgradere indholdet, hvis strukturen stadig er god).
 • Din hjemmeside lever ikke længere op til det billede af din virksomhed, du gerne vil give dine online besøgende.
 • Du kan ikke redigere din hjemmeside, så du viser gamle nyheder, gamle tekster og billeder.
 • Din kunder klager over mangler på din hjemmeside (i nogle tilfælde kan det dog betale sig for dig at bygge videre på din nuværende hjemmeside).
 • Din hjemmeside er programmeret i et system, der ikke er søgemaskine venligt, så det er meget svært at få din hjemmeside placeret højt ved Googlesøgninger.
 • Din hjemmeside konverterer stort set ingen besøgende til kunder.

NÅR DU HAR BESLUTTET DIG FOR AT FÅ EN NY HJEMMESIDE

Nu har du besluttet dig for at få en ny hjemmeside. Tillykke med den vigtige beslutning, men du er langt fra i mål endnu. For at være sikker på, at du får en topprofessionel hjemmeside, er det altafgørende, at du er godt forberedt. Der er mange ting, du skal tage stilling til, inden du begynder at kontakte mulige leverandører (udbydere og webbureauer).

Derfor har jeg lavet en liste, som du kan arbejde dig igennem fra start til slut. Det vil sikre dig et meget bedre udgangspunkt, når du skal vælge leverandør. Du vil muligvis spare nogle penge, og du vil helt sikkert blive mere tilfreds med det endelige resultat. Jeg har med vilje valgt at skrive nedenstående ustruktureret for at få dig til at tænke nøje over, hvad du vil have på din hjemmeside, hvad den skal bruges til og hvad målet med siden skal være.


FÅ OVERBLIK OVER KRAV TIL DIN NYE HJEMMESIDE

Du behøver ikke at være hjemmesideekspert for at kunne få en hjemmeside. I stedet vil jeg råde dig til at bruge tjeklisten, når du kontakter en leverandør til at lave din hjemmeside. Brug den i din forberedelse og lav eventuelt en kravsspecifikation til leverandøren ud fra den. Hav punkterne på listen i baghovedet, når du snakker med mulige leverandører og bliv sikker på, at leverandørerne er så professionelle, at de formår at komme gennem hele listen sammen med dig. 


TJEKLISTE

Alt det du skal have styr på for at få en ny professionel hjemmeside:


TYPE OG FORMÅL

Først og fremmest skal du tage stilling til hvilken type side, det skal det være?

En virksomheds hjemmeside

En blog

En webshop

En portal

Et forum

Et online visitkort

eller noget helt andet?


Dernæst skal du vide hvad din hjemmeside skal bruges til. Hvad er målet med den?

Skal du sælge produkter online?

Skal du sælge services online?

Skal du bare informere dine kunder?

Skal du optimere din forretning ved at få flere leads (kundeemner) online?

Skal du vise dit arbejde frem?

Er målet at blive kontaktet af dine besøgende?

Er målet at få flere personer til at modtage dit nyhedsbrev?

Skal besøgende tilmelde sig f.eks. en event?

Skal du have medlemmer?

Skal du have besøgende til at interagere på din side?

skriv selv andre formål…


INDHOLD, MULIGHEDER OG BEGRÆNSNINGER

Bruttoliste med alt det, du skal du tænke over og tage stilling til inden du køber en hjemmeside:

A. Hvem er dine kundegrupper?

B. Hvad er din virksomheds værdier?

C. Hvad skal der til for at få hjemmesiden til at leve op til dine fremtidige planer?

D. Hvordan får du hjemmesiden til at harmonere med dine strategiske markedsføringsplaner?

E. Hvordan skiller du dig ud fra dine konkurrenter?

F. Hvorfor skal kunder købe af dig frem for dine konkurrenter?

G. Hvad er dit budget?

H. Hvad er dit budget til rettelser pr. år?

I. Har du et domæne? (Husk at købe dit eget domæne, så er ikke opstår problemer senere)

J. Hvis du har en eksisterende hjemmeside, som er søgemaskineoptimeret (SEO) eller hvor du anvender Adwords – ønsker du så at beholde dine eksisterende søgemaskineoptimerede URL’s?

K. Skal din hjemmeside være international og indeholde flere sprog?

L. Har du alt indholdet til den nye hjemmeside eller har du en plan for udarbejdelsen? (tekstforfatter, grafiker, fotograf, video etc.)

M. Har du abonnenter eller kundeinformation du skal have med på din nye hjemmeside?

N. Hvor meget vægt skal der lægges på brugervenligheden for din kunder (brugervenlighed i forhold til kunderne bør prioriteres meget højt)

O. Hvor vigtig er brugervenligheden for dig selv, så du selv kan lave ændringer på din hjemmeside (hvis du prioriterer CMS-brugervenlighed højt vil du spare penge og tid i fremtiden)

P. Skal brugere/kunder kunne logge ind på hjemmesiden?

Q. Skal du have integreret 3. parts løsninger på hjemmesiden? (f.eks. regnskab, ERP, CRM)

R. Skal du have 3. parts reklamer på din hjemmeside?

S. Hvornår skal hjemmesiden være færdig?

T. skriv selv flere…


HOSTING, DESIGN OG FUNKTIONER

 Hvilken server (hosting)

A. Hvilken server skal din hjemmeside ligge på?

B. Lever din nuværende eller nye server op til dine behov?

C. Er din valgte server hurtig nok? 
(Google ser positivt på hjemmesider, der loader hurtigt)


Hvilke funktioner og hvilket design har du brug for på din hjemmeside?

A. Sliderbilleder (store billeder der skifter)

B. Galleri

C. Kontaktformular

D. Nyhedsbrevsformular

E. Blog

F. Webshop

G. Sociale medier ikoner

H. Integrerede sociale medier f.eks. Facebook og Instagram

I. Google Maps

J. Video

K. Pop-up notifikationer

K. Google kalender integration

M. Søgefunktion

N. Google Analytics (statistik redskab)

O. Forum

P. Kunde login

Q. Bruger login

R. Prisliste

S. Payment gateway (betalingsmodul)

T. Dropdown

U. Online booking

V. PDF upload

W. Responsivt design (mobil og tablet venligt)

X. Anmeldelser

Y. Online chat

Z. Site map (Et kort over alle dine sider, der gør det lettere for Google at indexere siden)

Æ. Re-Capcha (Sikkerhedsfunktion der nedsætter spam e-mails fra din side)

Ø. Kvalitetsindhold

Å. Eget domæne

AA. Logo

BB. Top navigation (knapper i toppen af din side til dine undersider)

CC. Footer navigation (knapper i bunden af din side, normalt til dine undersider)

DD. Brugervenligt CMS (system til redigering af din hjemmeside)

EE. SSL (hjælper med at gøre din hjemmeside sikker)

FF. Skriv selv flere…


Hvor mange sider, undersider og hvilke menupunkter skal der være på din hjemmeside (mine umiddelbare forslag):

Sæt kryds og anfør antal undersider

Forside

Om os

Produkter (her er typisk flere undersider)

Services (her er typisk flere undersider)

Kontakt os

Galleri

Prisliste

H. Her er der utrolig mange muligheder - Tilføj selv de sider, du gerne vil have på din hjemmeside inklusiv alle undersider.


Hvordan skal din hjemmeside se ud?

A. Vælg farver – har du en visuel identitet, så du kan bruge farver derfra?

B. Skal farverne understøtte dit logo?

C. Find hjemmesider på internettet du kan lide og bliv inspireret

D. Vælg den stil du vil have

E. Hvad skal du have med fra din gamle hjemmeside? (funktioner og designs)

F. Hvilke ny funktioner og designs vil du have lavet?

G. Hvad vil du gerne have som dine konkurrenter har?

H. Hvad skal dine sider konkret indeholde?

I. Hvilke funktioner skal der være på hvilke sider?


Hvilket system skal din hjemmeside laves bygges i? (Dette går jeg meget mere i dybden med senere)

A. Open source (f.eks. Wordpress, Drupal eller Joomla)

B. Specialbygget (bygget helt fra bunden uden brug af open source platforme)

C. SaaS (abonnement f.eks. Acaao)


VALG AF E-MAIL KONTO

Desuden skal du vælge en e-mail konto. Der er mange, der ikke har deres egen e-mail konto i f.eks. Outlook eller Gmail. Bruger du den mail server, som dit server firma eller dit webbureau stiller til rådighed, kan det meget vel blive en udfordring, når du skal skifte udbyder eller server. For ofte er det meget svært, at få dine sendte e-mails med til en ny udbyder. Derfor vil jeg opfordre dig til at tage med i dine overvejelser, at bruge en af de større e-mail tjenester, og ikke den du får tilbudt af din udbyder. Det kan sparer dig for en del bekymringer, næste gang du skal have ny hjemmeside.

Alle disse punkter skal du have taget stilling til, før du igangsætter arbejdet med din nye hjemmeside. Når du har været igennem hele denne liste, har du et rigtigt godt udgangspunkt til at vælge leverandør.

Der er dog et punkt, som jeg ikke har nævnt. Ikke fordi det ikke er vigtigt, men snarere fordi jeg betragter den som et ufravigeligt punkt:

 • Sørg for at få fuld adgang til at lave rettelser på din egen hjemmeside.


HAR DU MISTET OVERBLIK OVER ALLE PUNKTER PÅ TJEKLISTEN?

Der er rigtig mange ting, du skal have taget stilling til. Nogle har allerede eller får hurtigt styr på dem alle. Andre har sværere ved at få overblik over dem, og hvis du tilhører denne gruppe, så skal du vide, at du bestemt ikke er den eneste.  Det er svært at komme hele vejen igennem listen.

Flere af punkterne er meget tekniske og et fuldt overblik kræver, at du enten interesserer dig virkelig meget for at udvikle din egen hjemmeside eller at du arbejder professionelt som webudvikler.

Derfor kan du vælge at bruge listen strategisk, når du snakker med professionelle hjemmesideleverandører, og når du laver din kravsspecifikation.

Guide: Abonnement eller ej

SKAL DU KØBE NU, BYGGE SELV ELLER VÆLGE ET LØBENDE ABONNEMENT?


Som du har læst, er der mange ting du skal huske på og tage stilling til, når du skal have en ny hjemmeside. Derudover skal du beslutte, om du vil bygge hjemmesiden selv, om det skal være en løsning med et abonnement, hvor du betaler et fast lavt beløb hver måned eller om du foretrækker at købe hjemmesiden og efterfølgende selv betale for vedligehold, opdateringer og alle løbende udgifter.

Nogle gange er det en god idé at have et abonnement - andre gange er det mindre godt. Det udsagn bliver du ikke meget klogere af, og derfor har jeg lavet en guide til dig. Så om det ene eller andet er bedst for dig, kan du beslutte, efter du har læst følgende.


DER FINDES GROFT SAGT TRE FORSKELLIGE MÅDER, HVORPÅ DU KAN ERHVERVE DIG EN HJEMMESIDE.


KØB EN HEL HJEMMESIDE

Du kan købe en der er din helt egen og samtidig lade en leverandør (et webbureau) udvikle siden. Den kan du flytte fra server til server, hvis det er det, du vil. Du kan også skifte fra én udbyder til en anden.


BYG DIN EGEN HJEMMESIDE

Du kan også vælge at lave din egen hjemmeside. Til det kan du bruge en af de mange open source platforme (f.eks. WordPress). Der findes en lang række forskellige platforme, hvor du gratis eller for en relativt lav pris kan bygge din egen hjemmeside. Vær opmærksom på at nogle af disse gratis platforme har en række tillægsydelser, der koster penge, og som ofte er nødvendige at købe for at få en professionel hjemmeside.


VÆLG ET ABONNEMENT TIL DIN HJEMMESIDE

Med en abonnementsbaseret løsning – en såkaldt SaaS (Software as a Services) løsning -, køber du brugsret til et 3. part system, hvor du kan vælge at bygge hjemmesiden selv eller få siden bygget. Disse SaaS løsninger har ofte været dyre at udvikle og ligger derfor på deres server og kan ikke flyttes. Men med en god abonnementsløsning bliver det en sikker og billig løsning for dig. Hvis du opsiger abonnementet, får du som regel dine billeder og tekster med dig, men starter forfra med en ny hjemmeside. SaaS systemer bruges ikke kun til hjemmesider, men også til regnskabsprogrammer, CRM-systemer, booking systemer, kassesystemer og andre vigtige værktøjer, du måske allerede i dag bruger i din virksomhed.

Det kan umiddelbart lyde som en nem og enkel løsning at købe en hjemmeside – og det er selvfølgelig endnu billigere (faktisk gratis) at lave den selv. Men er det nu også den bedste løsning for dig?

Jeg vil gerne give dig muligheden for at træffe den beslutning på et fuldt oplyst grundlag, og så vil jeg gerne have dig til også at overveje fordelene og ulemperne ved alle tre løsninger. For en hjemmeside er en vigtig investering, som skal give dig afkast lang tid ud i fremtiden og samtidig fremstå så professionel som muligt.


DEN FØRSTE LØSNING

Dig, der køber din egen hjemmeside

Der er både en lange række fordele og en lige så lang række ulemper ved at købe en hjemmesideløsning hos en leverandør eller et webbureau.


LÆS ALTID DET MED SMÅT!

Selv om det i princippet er din egen hjemmeside, du køber, og som du derfor selv råder over, så kan der i nogle tilfælde være en form for månedlig eller årlig betaling på denne type løsninger og dermed også bindings- og opsigelsesperioder. Derfor skal du altid huske at læse betingelserne grundigt og spørge ind til, hvad betingelserne indebærer for dig.

Husk at tale med dit webbureau om, hvilke omkostninger der vil komme løbende, så du ikke bliver overrasket. Nogle bureauer er gode til at kommunikere disse ekstra omkostninger, mens andre ikke siger meget om dem.

Der findes heldigvis mange gode webbureauer, men der findes også nogle, hvor du lige skal tænke dig om en ekstra gang. Se på nettet hvad andre mener om virksomheden, før du vælger.


GENERELLE FORDELE VED AT KØBE DIN HJEMMESIDE:

 • Du får en professionel webudvikler til at gennemføre dine ønsker og krav.
 • Under udviklingsprocessen har du en sparringspartner i dit bureau/ din leverandør.
 • Den er let at vedligeholde.
 • Oftest vil du opleve rigtig god service og support (dog afhængigt af udbyderen).
 • Det er let at optimere både hastighed og SEO på siden.
 • Det er en meget fleksibel løsning.

Sørg for at få en dynamisk hjemmeside (et CMS), hvor du også selv har adgang til at redigere din hjemmeside (så det ikke kun er din leverandør, der har adgang). Så sparer du en del tid og penge på rettelser ligesom du løbende hurtigt kan opdatere selv småting på siden.

Du skal også tale SEO (søgemaskineoptimering) med udbyderen. Spørg ind til hvor SEO venlige deres hjemmesideløsninger er. Det er meget vigtigt for at give dig selv en chance for at blive fundet i Googles organiske søgeresultater (ikke de betalte resultater).


GENERELLE ULEMPER VED AT KØBE DIN HJEMMESIDE:

 • Når din hjemmeside er færdigudviklet, er vedligeholdelse dit eget ansvar (med mindre du indgår en serviceaftale – dog ikke alle webbureauer tilbyder serviceaftaler).
 • Hvis der kommer opdateringer fra f.eks. Google, skal du selv være opmærksom på at få ændringerne implementeret, så du ikke at blive straffet i søgeresultaterne (Google ændrer løbende deres algoritmer).
 • Alle løbende opdateringer og opgraderinger skal du betale ekstra for.
 • Det kan være du selv har ansvar for backup af din hjemmeside.
 • Du skal selv finde den rigtige server og betale for den (med mindre dit webbureau har en god server).
 • Lukker du din virksomhed, kan du i nogle tilfælde være bundet af kontrakter. Der kan i nogle tilfælde være tale om meget lange bindings- og opsigelsesperioder.


SERVER/ HOSTING

Din server (hosting af din hjemmeside) er vigtig. Eksempelvis lavede Google i april 2018 en opdatering, der direkte tilgodeser de hjemmesider, der loader hurtigt på mobil. Loadtiden på din hjemmeside har noget at gøre med størrelsen på dine billeder, programmeringen etc. og i høj grad også din server. Har du en billig server, er den højst sandsynligt ikke hurtig, og der er risiko for, at Google ikke tilgodeser din hjemmeside, selv om den har kostet mange penge at få bygget.

Hvis din leverandør tilbyder server (hosting) skal du spørge ind til hvilken server, de bruger, og hvor hurtig den er. Få gerne specifikationer, så du selv kan undersøge den. For som sagt ligger Google stor vægt på serverhastighed, når de bestemmer hvor langt oppe eller nede din hjemmeside skal placeres i søgeresultater. Spørg også om deres server er sikker, og få en pris på hosting hos leverandøren. Det vil ofte lette arbejdsgangen, hvis de har direkte adgang til din hjemmeside.

Er hosting ikke inkluderet, skal du selv finde en server hvor du kan have din hjemmeside. I det tilfælde er det vigtigt, at du finder en hurtig og sikker server. Nogle af de billigste servere koster fra ca. 9 kr./mdr. men du skal huske på, at jo billigere server, jo langsommere er de som regel. Det er til gengæld ikke meget tid du skal bruge, når du har fundet den rigtige server, for her er det normalt at man betaler serveren én gang årligt. Derfor har du ikke månedlige tilbagevendende udgifter i forhold til server.


HVOR UNIK SKAL DIN HJEMMESIDE VÆRE?

Hvis du har helt særlige krav til din hjemmeside, ønsker en specialudviklet webshop eller har brug for at koble flere systemer sammen, så er det nok nødvendigt at du vælger en specialbygget eller delvist specialbygget løsning i stedet for en billigere og mere standardiseret løsning.

Der er 3 muligheder for hvordan leverandøren laver din hjemmeside: A) Du kan få den kodet helt fra bunden, B) Den kan bygges på et open source system med delvis specialudvikling og C) Den kan laves på en open source platform uden ekstra udvikling.


A. HJEMMESIDE KODET HELT FRA BUNDEN

= En unik hjemmeside, hvor alle særlige ønsker er mulige

Hvis du skal have kodet din hjemmeside helt fra bunden, er din virksomhed sikkert meget stor eller du har nogle helt specielle behov. Denne type er som regel i den meget tunge ende af prisskalaen.

Inden du går i gang med at få kodet din hjemmeside helt fra bunden skal du kraftigt overveje, om det nu også er den løsning, du har brug for. For på trods af alle fordelene ved unik kodning, så kræver denne mulighed en del tid fra din side, ligesom det kan være lidt som at skyde gråspurve med kanoner alt efter dine behov. Dette skal ikke ses som en advarsel, men som et godt råd (tjek dine reelle behov med den tjekliste, jeg netop har givet dig).

Når du har købt din hjemmeside kodet fra bunden, kan du gøre med den, hvad du vil.  Du vælger selv design og funktioner, og alt kan blive som du vil have det. Det er kun dit budget der sætter grænser.


FORDELE VED AT VÆLGE KODNING FRA BUNDEN:

 • Din hjemmeside bliver helt unik. Den får lige præcis det design og de funktioner, du gerne vil have. Intet er umuligt - det er kun et spørgsmål om hvor lang tid det tager (siger min chefprogrammør, med et glimt i øjet).
 • Du kan få udviklet CMS (styresystemet bag din hjemmeside) præcis som du vil have det. Herefter kan du selv gøre stort set alt.
 • Du får et meget mere sikkert system end f.eks. en open source løsning (i forhold til hackere).
 • Det er en meget skalerbar løsning.
 • Den er let at vedligeholde.
 • Oftest vil du opleve rigtig god service og support (afhængigt af udbyderen).
 • Du kan få funktioner der er optimeret præcis til din virksomheds og dine kunders behov.
 • Det er let at optimere både hastighed og SEO.
 • Opstår der løbende fejl på siden, så kan de let rettes med det samme.
 • Det er en meget fleksibel løsning.


ULEMPER VED AT VÆLGE KODNING FRA BUNDEN:

 • Det er en meget dyr løsning at udvikle.
 • Det er også dyrt at opgradere og optimere, da du skal bruge webbureauet hver gang.
 • Udviklingen tager lang tid, og sandsynligheden for forsinkelser er stor.
 • Det er vanskeligt for andre webbureauer at overtage koden - med mindre der laves en manual eller at koden er godt kommenteret.
 • Det er kun en lille procentdel af webbureauerne, der har kompetencer til at lave denne type løsninger.
 • Muligheden for fejl i koden er reel (afhængig af programmørens erfaring).
 • Hvis der kommer opdateringer fra f.eks. Google, så skal du selv være opmærksom på at få ændringerne implementeret, så du ikke at blive straffet i søgeresultaterne.
 • Alle løbende opdateringer og opgraderinger skal du betale ekstra for.
 • Det kan være du selv har ansvar for backup af din hjemmeside.
 • Du skal selv finde den rigtige server og betale for den (med mindre dit webbureau har en god server).
 • Lukker du din virksomhed, kan du i nogle tilfælde være bundet af kontrakter. Der kan i nogle tilfælde være tale om meget lange bindings- og opsigelsesperioder


B. HJEMMESIDE I OPEN SOURCE MED DELVIS SPECIALUDVIKLING

= En næsten unik hjemmeside, hvor næsten alle særlige ønsker er mulige

Hvis du vælger en hjemmeside baseret på et open source system med specialkodning, så ønsker du sikkert at give den et unikt design eller du har nogle helt specielle behov uden at du har brug for en helt igennem specialkodet hjemmeside. Det kan være, at du skal bruge en form for standardhjemmeside, som også indeholder en eller to specielle features. Eksempelvis hvis du har brug for noget særligt til din webshop, som ikke er standard i f.eks. WooCommerce (Wordpress’ webshop modul), og du derfor skal have integreret nogle 3. parts løsninger. Der kan være mange årsager til, at du har behov for en hjemmeside, der er mere end en normal skabelon løsning, men mindre end en 100% specialbygget løsning. 

Denne type løsninger er som regel i den lidt tungere ende af prisskalaen. Den er ikke så dyr som en hjemmeside, der bliver kodet fra helt bunden, men alt afhængigt af hvad du skal have lavet, kan prisen snige sig der op af. Det skyldes blandt andet, at det særlige du skal have kodet, ofte skal tilpasses det open source system, du har valgt.

Men idet du samtidig har mulighed for at vælge mellem de mange færdige plugins, som findes (programmer der er klar til at koble på din hjemmeside), så kan du få en billigere løsning. Disse plugins øger dog risikoen for at din hjemmeside bliver hacket, da plugins og open source løsninger er de fortrukne ”ofre” for hackere. Du kan selvfølgelig få gjort en del ved sikkerheden, men du skal sikre dig, at webbureauet har erfaring med sikkerhedsoptimering af open source løsninger.


FORDELE VED OPEN SOURCE OG DELVIS SPECIALKODNING:

 • Din hjemmeside bliver næsten unik med præcis det design og de funktioner du ønsker (afhængigt af programmørens evner).
 • Du får et CMS (styresystem), der allerede bliver brugt af utrolig mange og derfor gennemtestet.
 • Du får mulighed for at redigere på din hjemmeside, men nogle få ting vil kræve at du kan kode.
 • Du får en skalerbar løsning, hvor du kan bygge næsten alt.
 • Det er nemt at vedligeholde.
 • Du har utrolig mange plugins til rådighed, betalte og gratis der er bygget til open source systemet.
 • Det er forholdsvis let at SEO optimere, de fleste platforme er godt optimeret.
 • Det er en meget fleksibel løsning.
 • Selve open source løsningen vil kunne overtages af mange webbureauer.
 • Det er relativt hurtigt at bygge, afhængigt af hvor meget der skal specialbygges.


ULEMPER VED OPEN SOURCE OG DELVIS SPECIALKODNING:

 • Du får et system hackere er glade for (der kan dog gøres meget for at undgå hackere).
 • Det er relativt dyrt, afhængigt af hvad du skal have bygget specielt til din hjemmeside.
 • De specialbyggede elementer kan være svære at vedligeholde, hvis du skifter udbyder.
 • Med tiden kan nogle af de plugins, der er brugt på din hjemmeside, ophøre med at blive vedligeholdt. Du skal huske at opdatere eller udskifte dem.
 • Få du ved en fejl opdateret den template (skabelon) din hjemmeside er bygget på, kan du tabe alle de design ændringer m.m. dit webbureau har lavet.
 • Har du ikke tidligere arbejdet med det open source system, din hjemmeside er bygget på, kan det være svært at lave rettelser og du vil have brug for træning.
 • Kommer der opdateringer fra f.eks. Google er det dig der skal være opmærksom på det for at kunne imødekomme de ændringer der skal til for ikke at blive straffet i søgeresultaterne.
 • De fleste opdateringer og opgraderinger skal du selv lave eller betale dig fra.
 • Det kan være du selv har ansvar for backup af din hjemmeside.
 • Du skal selv finde den rigtige server og betale for den (med mindre dit webbureau har en god server).   
 • Lukker du din virksomhed, kan du i nogle tilfælde være bundet af kontrakter. Der kan i nogle tilfælde være tale om meget lange bindings- og opsigelsesperioder


C. HJEMMESIDE BYGGET PÅ OPEN SOURCE PLATFORM UDEN EKSTRA UDVIKLING

= En standard hjemmeside, hvor særlige ønsker afhænger af de tilgængelige skabeloner

Dette er den sidste af de tre muligheder, hvor hjemmesiden bliver bygget til dig og det helt og holdent er din egen. Her bliver den bygget på en template (skabelon), som købes på en af de mange sider, der sælger templates. De koster normalt mellem ingenting og ca. 3.000 kr. Her køber webbureauet den template, der minder mest om det, du har brug for. Derefter laver de minimale rettelser i design og finder de plug-ins, de skal bruge til din løsning.


FORDELE VED EN OPEN SOURCE PLATFORM:

 • Denne løsning er den billigste måde at få bygget din egen hjemmeside på
 • Du kan ofte selv være med til at vælge den template du vil have, så får du en klar idé om, hvordan din hjemmeside kommer til at se ud, når den er færdig.
 • Den template du får er oftest gennemtestet fordi rigtig mange allerede bruger den.
 • Du får et CMS der allerede bliver brugt af utrolig mange og derfor er gennemtestet.
 • Du får mulighed for at redigere på din hjemmeside.
 • Du får en skalerbar løsning, hvor du kan bygge næsten alt.
 • Det er nemt at vedligeholde
 • Oftest vil du opleve rigtig god service og support (afhængigt af udbyderen)
 • Du har utrolig mange plugins til rådighed, betalte og gratis der er bygget til open source systemet
 • Det er forholdsvis let at søgemaskineoptimere (lave SEO) på de fleste platforme.
 • Det er en meget fleksibel løsning
 • Selve open source løsningen vil kunne overtages af mange webbureauer.
 • Det er relativt hurtigt at bygge


ULEMPER VED EN OPEN SOURCE PLATFORM:

 • Du får et system, som hackere er glade for (der kan dog gøres meget for at undgå hackere)
 • Med tiden kan nogle af de plugins, der er brugt på din hjemmeside, ophøre med at blive vedligeholdt. Du skal huske at opdatere dem eller udskifte dem.
 • Får du ved en fejl opdateret den template (skabelon) din hjemmeside er bygget på, kan du tabe alle de design ændringer m.m. dit webbureau har lavet
 • Har du ikke arbejdet med det open source system din hjemmeside er bygget på kan det være svært at lave rettelser og du vil have brug for træning
 • Kommer der opdateringer fra f.eks. Google er det dig der skal være opmærksom på det for at kunne imødekomme de ændringer der skal til for ikke at bliv straffet i søgeresultaterne
 • Alle opdateringer og opgraderinger skal du selv lave eller betale dig fra.
 • Det kan være du selv har ansvar for backup af din hjemmeside.
 • Du skal selv finde den rigtige server og betale for den, med mindre dit webbureau har en god server
 • Lukker du din virksomhed, kan du i nogle tilfælde være bundet af kontrakter. Der kan i nogle tilfælde være tale om meget lange bindings- og opsigelsesperioder.


DEN ANDEN LØSNING

Dig, der selv laver din hjemmeside

Hvis du vælger selv at lave din hjemmeside helt fra bunden og udvikle den baseret på en open source platform eller et af de mange programmer der findes til at bygge hjemmesider, så kan du sagtens skabe en god og velfungerende hjemmeside.

Husk dog at være ekstra påpasselig med at gennemgå og besvare alle de spørgsmål, du læste i starten, og ikke mindst få udfyldt en kravspecifikation. For her vil der ikke være en professionel webudvikler med undervejs gennem hele processen (du kan naturligvis altid købe rådgivning hos et webbureau).


BILLIG LØSNING MEN KRÆVER GRUNDIG FORBEREDELSE

At bygge selv er den billigste løsning, men også den mest tidskrævende måde hvorpå du kan få en hjemmeside. Hvis du har både tid, lyst, evner og interesse, så kan det helt klart betale sig rent økonomisk.  Sæt dig godt ind i hvad konvertering, content, SEO osv. indebærer, da det vil have meget at sige, når din hjemmeside indtager sin plads på Google (se også alle de andre begreber på tjeklisten).

Når du undersøger markedet, bør du se en del gør-det-selv-videoer af det eller de systemer, du er interesseret i. På den måde finder du ud af, om du har let eller svært at bygge en hjemmeside i systemet. WordPress eller Drupal er populære systemer over stort set hele verden, men der findes et utal af systemer. Der er mange, der starter med at bygge deres egen hjemmeside, som giver op, fordi det ikke var så let og lige til alligevel. Derfor skal du virkelig gøre dit forarbejde grundigt, så du ikke spilder din tid.

Når du er klar til at gå i gang, skal du vælge den server (hosting), som din hjemmeside skal ligge på. Her er det meget vigtigt, at du vælger en hurtig server, hvis du gerne vil give din hjemmeside en chance for at rangere højt på Google. Det vil sige, du skal sætte dig ind i serverhastighed, hvor mange kerner, gb ram osv. servere skal have. Der findes mange guider på internettet, der kan hjælpe dig gennem denne proces. Vær opmærksom på, at de billige servere er billige af en årsag. Det er som regel fordi der er mange andre hjemmesider hostet på samme server, og at der ikke er mange kerner, gb ram etc. til rådighed til dig. Derfor vil min anbefaling være, at du vælger en server, der måske ikke er den billigste.

Vær også opmærksom på at opdatere din hjemmeside løbende, så dine plugins og andet ikke bliver forældede og du derved åbner et større hul for hackere. Du skal også løbende tilpasse din hjemmeside til de opdateringer der kommer f.eks. fra Google, så din hjemmeside ikke med tiden bliver helt usynlig for potentielle kunder.


FORDELE VED SELV AT BYGGE:

 • Denne løsning er den billigste.
 • Du kan selv vælge den template du vil have, så får du en god idé af hvordan din hjemmeside kommer til at se ud, når den er færdig.
 • Den template, du vælger, er oftest gennemtestet fordi rigtig mange allerede bruger den.
 • Du får et CMS (styresystem) der allerede bliver brugt af utrolig mange, der er derfor gennemtestet.
 • Du får mulighed for at redigere på din hjemmeside - nogle få ting vil kræve at du kan kode.
 • Du får en skalerbar løsning, hvor du enten selv eller et webbureau senere kan bygge på.
 • Det er nemt at vedligeholde, når du lærer det.
 • Du har utrolig mange plugins til rådighed (betalte eller gratis), der er bygget til open source platforme.
 • Det er forholdsvis let at søgemaskineoptimere (lave SEO) på de fleste platforme.
 • Det er en meget fleksibel løsning.
 • Selv open source løsningen vil kunne overtages af mange webbureauer.


ULEMPER VED SELV AT BYGGE:

 • Du har ingen professionel webudvikler ved din side til at udføre dine ønsker og krav.
 • Under hele udviklingsprocessen har du ingen sparringspartner fra en leverandør.
 • Vælger du et open source system får du får et system hackere er glade for (der kan dog gøres meget for at undgå hackere). Vælger du en anden type platform vil der oftest være bedre styr på det problem.
 • Med tiden kan nogle af de plugins der er brugt på din hjemmeside, ophøre med at blive vedligeholdt. Du skal selv huske at opdatere eller udskifte alle plugins.
 • Har du ikke arbejdet med det open source system din hjemmeside er bygget på kan det være svært at lave rettelser og du vil have brug for træning.
 • Kommer der opdateringer fra f.eks. Google er det dig der skal være opmærksom på det for at kunne imødekomme de ændringer der skal til for ikke at blive straffet i søgeresultaterne.
 • Du har selv ansvar for backup af din hjemmeside.
 • Alle opdateringer og opgraderinger vil tage tid.
 • Du skal selv finde den rigtige server og betale for den.


BILLIGST KAN BLIVE DYRT I LÆNGDEN

Selv om denne løsning på papiret er den billigste, kan den - hvis du ikke har styr på alle de punkter du læste i starten af guiden - hurtigt gå hen og blive den dyreste.

For det er ikke nok, at du ”bare” har en hjemmeside. Hjemmesiden skal også kunne konvertere de besøgende på din hjemmeside til kunder. Du kan lave verdens flotteste hjemmeside, men er indholdet ikke interessant, eller bliver den ikke fundet af dine potentielle kunder, er den ikke meget værd. Du skal derfor være sikker på, du kan klare opgaven, så du ikke spilder din tid. Det er set mange gange før, at denne type løsning rent faktisk kan være mere skadelig end gavnlig for din virksomhed.


DEN TREDJE LØSNING

Dig, der vælger en abonnementsbaseret hjemmeside

Ligesom med at finde leverandør til at udvikle og købe din helt egen hjemmeside, så findes der mange gode abonnementsbaserede løsninger og nogle få, hvor du lige skal tænke dig om en ekstra gang. Det har noget at gøre med meget lange bindings- og opsigelsesperioder. Undersøg nøje på nettet hvad andre mener om udbyderen, inden du vælger.


DU KØBER BRUGSRETTEN TIL SYSTEMET

En abonnementsbaseret løsning er oftest en såkaldt Software as a Service - SaaS - løsning, hvor du køber brugsret til et hjemmesidesystem. En SaaS løsning er ofte rigtigt godt bygget og har været ekstremt dyr at udvikle, fordi der er brugt mange timer på at optimere systemet og bygge de funktioner og designs, som kunderne efterspørger. Det giver dig rigtig mange muligheder og i de bedste systemer, kan du endda få bygget lige præcis det, du gerne vil have - helt ligesom de løsninger, du kan få ved unik kodning af en hjemmeside.

Forskellen mellem en unik kodet hjemmeside og en abonnementsbaseret er dels at sidstnævnte løsninger er langt billigere end specialprogrammering og dels at din hjemmeside vil ligge fast på en server, hvorfra den ikke kan flyttes.

Men med en god abonnementsløsning får du en flot, sikker og billig hjemmesideløsning. SaaS løsninger bruges ikke kun til hjemmesider, men også til regnskabsprogrammer, CRM-systemer, booking systemer, kassesystemer og andre vigtige værktøjer, du måske allerede i dag bruger i din virksomhed og har brug for at få integreret på din hjemmeside.

Hvis du opsiger abonnementet, får du som regel både dine billeder og tekster med dig, som jo er dine, men du kommer til at starte forfra med en ny hjemmeside.


BYG SELV ELLER FÅ EN HJEMMESIDE BYGGET TIL DIG

Hvis du vælger en abonnementsbaseret løsning, kan du afhængigt af leverandøren stadig vælge selv at bygge din hjemmeside eller få den helt eller delvist bygget af din leverandør.

Hvis du ønsker selv at lave din hjemmeside men måske har brug for løbende sparring og professionel hjælp fra en webudvikler undervejs, når der opstår spørgsmål, så er et abonnement en god løsning. Du vil selv kunne stå for hele processen, men få hjælp og rådgivning, når du har behov for det.

Nogle vil også tilbyde markedsføringsrådgivning, så din hjemmeside kommer til at konvertere også selvom du måske ikke har den store erfaring med dette. I nogle systemer kan du bygge din hjemmeside meget hurtigt endda med drag-and-drop, så du selv har fuld kontrol over sammensætningen af din hjemmeside. Du vil også selv kunne vælge farver, fonte og næsten alt andet - alt afhængig af leverandøren.

Du kan også vælge at få hjemmesiden helt eller delvist bygget. På denne måde vil du hurtigt få din hjemmeside leveret, og du vil selv kunne rette stort set alt, eller få leverandøren til det (dette afhænger igen af leverandøren). 


WEBEKSPERTEN BLIVER VED DIN SIDE

Når du så har fundet den helt rigtige leverandør, har du mange fordele ved at have et abonnement. Du får normalt oprettelsen af hjemmesiden en del billigere, og det går ofte meget hurtigt med at få den leveret. Samtidig ved du, det er et gennemtestet system, som mange andre bruger dagligt uden problemer.

Du skal som regel heller ikke bekymre dig om opdateringer, opgraderinger etc., for det tager leverandøren sig af. Du kan selv rette tekster og billeder, for abonnementsbaserede løsninger er normalt lidt mere brugervenlige end specialbyggede løsninger og open source, når det kommer til CMS (systemet bag hjemmesiden).

Med andre ord så bliver webeksperten ved din side både under udviklingen af siden med også efterfølgende, når hjemmesiden skal ud og give flere besøgende, bookninger, kunder, leads mv. Du får en professionel sparringspartner, som er ekspert i lige netop din hjemmeside.

Nogle udbydere bygger også de ekstra designs, funktioner osv. du ønsker at få med på din hjemmeside helt gratis, så skal du ikke bekymre dig om store ekstra regninger, når du skal videreudvikle din hjemmeside. Andre har nogle begrænsninger. Igen: Undersøg markedet grundigt før du beslutter dig.


SIKKERHED, SERVER OG SEO

Du skal også tale med leverandøren om sikkerhed og server. Under normale omstændigheder vil denne type leverandør have styr på sikkerhed, da de har mange andre kunder, der bruger det samme system. Det betyder generelt også, at deres server (der er inkluderet i prisen) er væsentligt hurtigere end de billige servere du kan få for 9 kr./mdr.

Husk også at tale om SEO (søgemaskineoptimering) med den potentielle udbyder, og spørg ind til hvor SEO venlig deres hjemmesider er.


IDEELT FOR SMÅ OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDER

En abonnementsløsning kan være den helt rigtige for mange små og mellemstore virksomheder, der ikke ønsker økonomiske overraskelser.

Her vil jeg dog lige løfte en pegefinger og sige, at du skal være påpasselig. For som nævnt før, så er der nogle leverandører, der har meget lange bindings- og opsigelsesperioder, hvor andre hverken har bindings- eller opsigelsesperiode. Der er nogle andre variationer i den måde, de forskellige udbydere driver deres forretning på. Derfor vil jeg i det følgende kommentere i fordele og ulemper, at det afhænger af udbyderen.


FORDELE VED AT VÆLGE EN HJEMMESIDE MED ABONNEMENT:

 • Du får en professionel webudvikler til at gennemføre dine ønsker og krav.
 • Du har en sparringspartner i dit bureau/ hos din leverandør både i udviklingsfasen og efter hjemmesiden er blevet færdig.
 • Denne løsning er som regel meget billig (nogle få udbydere er dog ikke billige).
 • Du får hurtig levering.
 • Du kan selv være med til at vælge hvordan din hjemmeside skal se ud. Der er ofte en række forskellige designs at vælge imellem. Andre sætter din hjemmeside sammen, som du vil have den, så får du en god idé af hvordan den færdige hjemmeside kommer til at se ud.
 • Det er et gennemtestet system, fordi rigtig mange allerede bruger det.
 • Du får et brugervenligt CMS der allerede bliver brugt af utrolig mange, der er derfor gennemtestet.
 • Du får mulighed for at redigere på din hjemmeside.
 • Oftest vil du opleve rigtig god service og support (afhængigt af udbyderen).
 • Du får en skalerbar løsning, hvor du kan bygge næsten alt (afhænger af udbyderen).
 • Det er nemt at vedligeholde, opdateringer og opgraderinger bliver lavet for dig.
 • Du har utrolig mange funktioner til rådighed, (nogle tager ekstra betaling for udvidede funktioner).
 • Det er forholdsvis let at SEO optimere og de fleste platforme er godt optimeret.
 • Det er en meget fleksibel løsning (dette gælder kun for nogle udbydere, mange systemer kan være meget svære at gøre noget ved).
 • Det er relativt hurtigt at bygge det du vil have (afhænger af udbyderen).
 • Du ved præcis hvad det koster hver måned eller år (dette afhænger af leverandøren).
 • Server/hosting er inkluderet (server hastighed varierer fra udbyder til udbyder).
 • Backup er inkluderet.
 • Mange udbydere har en række ekstra ydelser, som f.eks. plugins du kan tilføje (nogle tager ekstra betaling for nogle af dem).
 • Mange udbydere har allerede lavet integrationer til andre systemer, så du let kan tilføje 3. parts løsninger til din hjemmeside.


ULEMPER VED AT VÆLGE EN HJEMMESIDE MED ABONNEMENT:

 • Nogle udbydere har MEGET lange bindings- og opsigelsesperioder (mit råd er at du er meget påpasselig med lange bindingsperioder, der findes meget bedre løsninger).
 • Din hjemmeside bliver ikke unik (nogle kan gøre meget for at give dig noget tilnærmelsesvist unikt).
 • Vælger du at flytte til en anden udbyder får du ikke din hjemmeside med, men du får dine billeder og tekster, samt grafik.
 • Vælger du ikke den rigtige udbyder kan det blive dyrt (undersøg derfor hvad andre siger om udbyderen).
 • I nogle tilfælde betaler du for abonnementet før du får din hjemmeside.
 • Lukker du din virksomhed, kan du i nogle tilfælde være bundet af kontrakter. Der kan i nogle tilfælde være tale om meget lange bindings- og opsigelsesperioder.


FRA FORDELE OG ULEMPER TIL SAMMENLIGNING AF PRISER

Så har vi været igennem fordele og ulemper ved alle de løsninger, jeg har valgt at inkludere i denne guide. Jeg håber, at du er blevet klogere på alle de muligheder, der er på markedet for hjemmesider. Under alle omstændigheder har du forhåbentlig fået en bred viden om alle de områder og muligheder, der skal tages stilling til i forbindelse med en ny hjemmeside.

Men før du foretager et valg, så kig lige lidt nærmere på prisniveauet ved de forskellige løsninger. Det gennemgår jeg i næste afsnit.

Priser

STOR PRISFORSKEL PÅ DE FORSKELLIGE HJEMMESIDELØSNINGER

Det er nu blevet tid til at se på priserne. Hvad kommer det sådan cirka til at koste dig, og hvad er leveringstiden? For at gøre dette får du her en uddybende forklaring, så du kan se den baggrund, jeg har valgt prissætningen ud fra.

Priserne varierer fra næsten gratis til spidsen af en jetjæger. Alle udregninger er vejledende og kan variere meget fra udbyder til udbyder. Priserne er baseret på, hvad en gennemsnitlig hjemmeside med omkring 20 sider, samlet vil koste dig over en periode på 4 år.

I den samlede pris har jeg udregnet gennemsnittet for det, hjemmesiden kommer til at koste i alt. Jeg har taget udgangspunkt i alle nødvendige udgifter til at få din hjemmeside udviklet, til hosting og til løbende at vedligeholde hjemmesiden (det vil sige at jeg har ikke medtaget eventuelle udgifter til  tekstforfatter, grafiker eller SEO-ekspert etc.).

Du skal være opmærksom på, at nogle webbureauer inkluderer hosting og vedligehold i en form for abonnement (selvom de kalder det noget andet). Disse priser har jeg ikke inkluderet her. Jeg har heller ikke inkluderet de abonnementsudbydere, der har meget lange opsigelses- og bindingsperioder.


PRISSAMMENLIGNINGSSKEMA – ALLE FEM HJEMMESIDELØSNINGER


Hjemmeside
løsning

Den første: Dig der køber din helt egen


Den anden: 
Du bygger selv


Den tredje:
SaaS
abonnement

Specialbygget
fra bunden

Open source
med special
programmering

Open source
uden ekstra

Pris opstart

40.000 – 1.000.000 kr.

20.000 – 60.000 kr.

5.000 – 30.000 kr.

0 kr. (koster kun din tid)

3.000 kr.

Vedligehold, opgraderinger og hosting årligt

4.000 – 16.000 kr.

4.000 – 12.000 kr.

4.000 – 10.000 kr.

120 – 6.000 kr.

3.600 kr.


Samlet pris 1 år

80.000 kr.

48.000 kr.

24.000 kr.

3.000 kr.

6.600 kr.

Samlet pris 2 år

90.000 kr.

56.000 kr.

31.000 kr.

6.000 kr.

10.200 kr.

Samlet pris 3 år

100.000 kr.

64.000 kr.

38.000 kr.

9.000 kr.

13.800 kr.

Samlet pris 4 år

110.000 kr.

72.000 kr.

45.000 kr.

12.000 kr.

17.400 kr.


Leveringstid i gennemsnit

3 måneder til flere år

2 måneder til 9 måneder

2 uger til 3 måneder

Det afhænger af dig selv

1 dag til 1 månedBemærk at priserne varierer fra år til år. Denne sammenligning er vejledende og kan ikke bruges til prisforhandlinger, da din hjemmeside måske får nogle helt andre funktioner etc. end der her er indregnet.


UDDYBENDE FORKLARING TIL PRISEN PÅ HVER AF DE FEM HJEMMESIDELØSNINGER:

Den første løsning: Dig der køber en hjemmeside


Hjemmeside kodet helt fra bunden

 • Denne løsning kan koste alt fra kr. 40.000,-, til over kr. 1.000.000,- Det afhænger af webbureauet, og hvor mange specialfunktioner, du skal have lavet. Jeg har taget udgangspunkt i en pris på kr. 70.000,-  Det er en relativ lav pris for at få bygget en hjemmeside baseret på unik kodning.
 • Når så din hjemmeside er bygget (det tager fra nogle få måneder til meget lang tid - afhængigt af hvad, du skal have lavet, hvilket webbureau og platform du bruger) skal du blandt andet betale for hosting, ændringer, opdateringer, opgraderinger og alle de små rettelser du løbende har til siden, hvis du ikke kan eller vil gøre det selv. Disse udgifter beløber sig efter min erfaring fra 4.000 kr. til 16.000 kr. årligt.


Hjemmeside i open source med delvis specialudvikling

 • Denne løsning kan koste alt fra kr. 20.000,-, til over kr. 60.000,- Det afhænger af webbureauet. Jeg har taget udgangspunkt i en pris på kr. 40.000,- Det er en relativ lav pris for at få bygget en hjemmeside. For 40.000 kr. vil det ofte være en skabelonbaseret løsning, bygget på en open source platform som f.eks. Wordpress eller Drupal, hvor alle de specielle funktioner bliver bygget på.
 • Når så din hjemmeside er bygget (det tager fra nogle få uger til meget lang tid - afhængigt af hvad, du skal have lavet, hvilket webbureau og platform du bruger) skal du blandt andet betale for hosting, ændringer, opdateringer, opgraderinger og alle de små rettelser du løbende har til siden, hvis du ikke kan eller vil gøre det selv. Disse udgifter forløber sig efter min erfaring fra 4.000 kr. til 12.000 kr. årligt.


Hjemmeside bygget på open source platform uden ekstra udvikling

 • Denne løsning kan koste alt fra kr. 5.000,-, til over kr. 30.000,- Det afhænger af webbureauet. Jeg har taget udgangspunkt i en pris på kr. 17.000,- Det er en relativ lav pris for at få bygget en hjemmeside. For 17.000 kr. vil det ofte være en skabelonbaseret løsning, bygget på en open source platform som f.eks. Wordpress eller Drupal.
 • Når så din hjemmeside er bygget (det tager fra nogle få dage til meget lang tid, afhængigt af hvad, du skal have lavet, hvilket webbureau og platform du bruger) skal du blandt andet betale for hosting, ændringer, opdateringer, opgraderinger og alle de små rettelser du løbende har til siden, hvis du ikke kan eller vil gøre det selv. Disse udgifter forløber sig efter min erfaring fra 4.000 kr. til 10.000 kr. årligt.

Det er sikkert muligt at købe ovenstående tre løsninger billigere, men så bør du være ekstra påpasselig. Du skal nemlig huske på, at leverandøren, som bygger din hjemmeside, også skal have løn og helst overskud i deres forretning. Så meget billigt betyder ofte, at de ligger færre timer i at bygge din hjemmeside. 
Normalt vil din helt egen hjemmeside have en levetid på bare 2-4 år, før den bør pensioneres, fordi den teknologiske udvikling går meget hurtigt.


DEN ANDEN LØSNING: DU BYGGER SELV

Dette eksempel tager udgangspunkt i at du selv kan klare det hele, at du finder en middel server og at du ikke tilkøber plugins eller ekstra tjenester.


DEN TREDJE LØSNING: EN ABONNEMENTSBASERET HJEMMESIDE

Hvordan ser regnestykket så ud, når du vælger en abonnementsbaseret hjemmeside. Her har jeg taget udgangspunkt i en af de billigere og bedre løsninger, ligesom jeg gjorde i eksemplet med din helt egen hjemmeside. Jeg bruger i dette tilfælde en af de udbydere, der gør det rigtig let for deres kunder og samtidig sætter en høj standard for brugervenlighed og service. De giver dig alle opgraderinger og opdateringer gratis.

Som beskrevet tidligere er det ganske normalt, at en hjemmeside skal udskiftes efter 2-4 år. Det gælder normalt ikke for en abonnementsbaseret SaaS løsning, fordi der løbende bliver bygget oven på den type løsninger. Det er det én simpel årsag til:

For at få nye (og tilfredse) kunder, så bliver de virksomheder, der tilbyder abonnementsbaserede Saas løsninger, nødt til løbende at bygge, opdatere og forbedre deres hjemmesidesystemer, og det vil du som kunde nyde godt af. Derfor er disse abonnementsbaserede hjemmesideløsning som regel billigere over tid i forhold til de andre løsninger.

VÆLG DIN LEVERANDØR MED OMHU

Nu ved du lidt mere om, hvilken type løsning du skal vælge: Om du selv vil bygge, om det skal være en abonnementsbaseret hjemmeside eller en købt hjemmeside. Uanset hvilken løsning du ender med, så vil jeg råde dig til at være påpasselig i dit valg af leverandør.

Næste skridt er netop at vælge den leverandør/ det webbureau, der skal levere din nye hjemmeside. Så hvis du har valgt selv at lave din hjemmeside, er dette afsnit ikke så relevant for dig.


GØR DIT FORARBEJDE GRUNDIGT

I denne proces bør du tage det med ro og tænke dig grundigt om. Husk at stille de rigtige spørgsmål og undersøge de rigtige ting, før du træffer et valg. Læs altid leverandørens betingelser, så der ikke kommer nogen ubehagelige overraskelser.

Kender du ikke til alle de tekniske ord, sælgeren bruger, så sig til ham eller hende, at du gerne vil have det forklaret uden alle de fagtekniske termer. Min erfaring siger, at du kommer længst med at vælge nogen, der kan forklare hvad det handler om på et forståeligt sprog. Så kommer du heller ikke i klemme på et senere tidspunkt - hverken fordi du har sagt ja til noget du reelt ikke forstod, eller hvis der skulle ske noget uforudset. Du får meget bedre muligheder for at træffe dine fremtidige beslutninger på et oplyst grundlag.


VÆR OBS PÅ PERSONDATAFORORDNINGEN

Persondataforordningen skal fra nu af også tænkes ind i din hjemmesideløsning, så sørg nu for, at din leverandør har styr på forordningens krav.

Der findes en række ”gratis” tilføjelser til hjemmesider. Disse ses ofte i de tidligere optalte open source og gratis løsninger. Du skal være opmærksom på, at meget lidt reelt er gratis, og når noget er gratis, er det dig eller dine besøgende, der er produktet. Det vil sige, at nogle af disse plugins (tilføjelsesprogrammer) til din hjemmeside høster data fra dine besøgende. Dette er ikke nødvendigvis farligt eller et problem, men du – eller din leverandør - skal være opmærksom på, at du skal have en aftale med hver enkelt af dem, så du lever op til Persondataforordningen.


FÅ STILLET DE KRITISKE SPØRGSMÅL

Jeg vil råde dig til altid at spørge efter referencer hos webbureauet, og du kan endda ringe til en eller flere af de nuværende kunder og spørge dem, hvad deres oplevelse med bureauet har været. Hvilke ting er de glade og for hvilke ting er de knap så glade for.


HER ER EN LISTE MED SPØRGSMÅL, DU KAN STILLE UDBYDERENS EKSISTERENDE KUNDER:

 • Var det hurtig levering?
 • Giver de god service?
 • Hvor hurtigt reagerer de, når du skriver til dem?
 • Svarer de altid telefonen og/eller vender hurtigt tilbage?
 • Reagerer de hurtigt, når der skal laves rettelser eller bygges på?
 • Hvad er deres bedste feature?
 • Har du haft problemer med dem?
 • Holder de hvad de lover?
 • I hvilket prisleje ligger de?
 • Er du glad for din hjemmeside?
 • Forsøger de ofte at lave mersalg?
 • Hvilke ydelser har du købt hos dem?
 • Er systemet bag hjemmesiden let at bruge?
 • Hvor meget kan du selv redigere i systemet bag hjemmesiden?
 • Ville du anbefale eller fraråde, at jeg påbegynder et samarbejde med dem?
 • Du kan også selv finde på flere relevante spørgsmål….

Husk også altid at læse udbyderens betingelser, inden du vælger en løsning. Nogle har ubehagelige overraskelser som lange bindings- og opsigelsesperioder, ekstra omkostninger etc. Du kan også med fordel selv google og undersøge, hvor gode anmeldelser de pågældende leverandører får af nuværende og tidligere kunder.


HVOR ER DET BEDST AT STARTE? - UDVÆLG 3-5 LEVERANDØRER OG RING DEM OP

Spørg venner og bekendte, dine kunder, ja, så mange forskellige du kan om, hvilken leverandør de bruger, for der er et hav af webbureauer og hjemmesideudbydere at vælge i mellem. Vær opmærksom op at bare fordi en udbyder er meget stor og har mange kunder betyder det ikke nødvendigvis, at det er den udbyder, der er bedst egnet til at levere lige præcis din hjemmeside. Brug din sunde fornuft, også selv om du måske ikke ved meget om hjemmesider. Du kan sikkert få hjælp af en medarbejder eller nogen i dit private netværk til at træffe beslutningen.


FOR AT TRÆFFE ET GODT VALG PÅ ET OPLYST GRUNDLAG VIL JEG RÅDE DIG TIL AT FØLGE DENNE PROCES:

 • Udvælg 3-5 leverandører der på papiret lyder tiltalende.
 • Ring til dem alle sammen.
 • Hold derefter et møde med de leverandører, du synes om.

Under samtalerne tager du udgangspunkt i alle de ting du får skrevet ind i kravspecifikationen. Så vil den potentielle udbyder kunne give dig et fornuftigt bud på, hvad det skal koste at bygge siden og vedligeholde den med opdateringer og opgraderinger.

Vær opmærksom på, at udbyderens formål er at sælge egne løsninger, så nogle vil ofte prøve at feje de spørgsmål af vejen, der ikke får dem til at fremstå som det bedste valg. Derfor skal du holde fast i og få dem til at uddybe deres svar på de spørgsmål, de forsøger at komme hurtigt over. Det kan spare dig for en masse tid og penge at få frasorteret dem, der ikke kan levere det, du ønsker.


DET ER LEVERANDØREN, DER SKAL SÆLGE TIL DIG

Husk på det ikke er dig, der skal sælge din idé, men at det er udbyderen, der skal sælge sig selv til dig. Du tilbyder dem muligheden for at tjene penge på det stykke arbejde du skal have lavet. Lad derfor dem sælge sig selv.

Har de ikke referencer på deres hjemmeside, skal du bede om at se referencer for at se deres design stil. Du vil også kunne se, om der er tydelige fejl på de hjemmesider, de tidligere har lavet, og om de er opdaterede. Så vil du efterfølgende kunne ringe til deres eksisterende kunder og spørge, hvad de mener, og hvordan de er blevet behandlet.

Husk at udbyderen højst sandsynligt kun vil vise dig deres bedste arbejde. Derfor skal du spørge ind til ca. priser for de referencer, de viser dig. Det vil fortælle dig om de er indenfor samme budget, som du har til rådighed. Der er jo ikke nogen grund til at se på hjemmesider til 150.000 kr., hvis du har et budget på 15.000 kr.


DU KAN SPØRGE UDBYDEREN OM NEDENSTÅENDE 

(ikke nødvendigvis i denne rækkefølge)

 

 • Hvilken platform bliver din hjemmeside bygget på?
 • Er platformen, som hjemmesiden bygges på, SEO venlig?
 • Har de hosting? Hvis de har, hvilken server bruger de?
 • Bliver hjemmesiden hastighedsoptimeret?
 • Har de mulighed for at lave alle de ting, du vil have på din hjemmeside?
 • Kan du selv redigere på hjemmesiden? Hvis ja, hvad kan du selv redigere?
 • Kræver hjemmesiden løbende opdateringer? (dette er typisk tilfældet med open source)
 • Hvad koster hjemmesiden?
 • Hvad koster rettelser og opdateringer løbende?
 • Hvor lang tid tager det at lave siden færdig?
 • Hvad er inkluderet i prisen?
 • Får du e-mail konti?
 • Hvor lang tid vil det i gennemsnit tage at få lavet rettelser?
 • Er der en garantiperiode efter køb, hvor du kan få lavet rettelser?
 • Tilmelder de din hjemmeside til Google indexering?
 • Kan du få et ubegrænset antal sider på din hjemmeside?
 • Kan du have et ubegrænset antal billeder og video på din hjemmeside?
 • Er der nogen begrænsninger? Hvis ja, hvilke?
 • Er der en kontrakt der skal underskrives eller accepteres online?
 • Hvor meget skal du betale aconto?
 • Kan du få, hvad du vil have?
 • Hvad skal de bruge fra dig?

Nu burde du have et godt billede af, hvad du kan forvente.

Husk altid at være helt sikker på, at du kan komme ud af aftalen igen, hvis det du får, ikke lever op til dine forventninger eller hvis det tager urimelig lang tid at få hjemmesiden leveret. At få noget på skrift er ikke en dårlig idé.


DER ER OGSÅ VIGTIGT, AT DU KAN SVARE JA TIL:

 • Kan du lide udbyderen?
 • Er udbyderens serviceniveau højt nok til dig?


NÅR DU HAR VALGT LEVERANDØR

Når du har valgt den leverandør, du mener passer bedst til opgaven, er det en god idé at bekræfte det aftalte og forventningsafstemme, så der ikke kommer nogen overraskelser af negativ art. Spørg efter et design af f.eks. forsiden på din hjemmeside (det kan du oftest få gratis eller meget billigt), så du får en idé om, hvordan hjemmesiden kommer til at se ud.

Som regel vil det første, du får, efter at have accepteret deres tilbud være en faktura på en procentdel af prisen. Her skal du være opmærksom på, hvor meget de beder om. Hvis siden er meget billig, kan de bede om en høj procentsats - hvor høj en procentsats kommer mange gange an på hvor hurtigt de kan levere. 
Skal du have en dyr specialbygget hjemmeside, skal du ikke betale en for højt aconto procentsats, for så vil interessen for at færdiggøre din hjemmeside ofte dale betydeligt.


SÅ STARTER ARBEJDET PÅ DIN FLOTTE NYE HJEMMESIDE

Når du har accepteret og betalt fakturaen, kan det egentlige arbejde gå i gang. Udbyderen skal nu have alt det materiale og den information, du har samlet til din hjemmeside. Jo mere materiale, billeder, tekster, grafik etc., jo lettere vil arbejdet være for udbyderen.


BLAND DIG SÅ MEGET SOM MULIGT

Der findes nogle udbydere, der ikke vil have du blander dig for meget, mens de arbejder. Mit råd er, at du skal blande dig så meget du kan. Det er din hjemmeside. Det er din virksomhed, den repræsenterer. Det er dig, der betaler. Nogle gange kan det betyde, at din pris stiger en lille smule, men det er det hele værd i sidste ende, for så får du det resultat, du vil have, og ikke det leverandøren troede, du ville have. Spørg jævnligt om at se hvad udbyderen har lavet på din hjemmeside, så sparer du en masse tid og penge på at lave en ellers færdig hjemmeside om igen.

Kort og godt: Du skal sørge for at vælge en leverandør, som behandler din hjemmeside, som var det en ny Ferrari.

UNDGÅ AT RIDSE I OG GEMME DIN FLOTTE NYE FERRARI

Nu har du et godt og solidt grundlag for at få skabt dig en flot professionel hjemmeside, som kan arbejde for dig og både sælge og brande dine produkter og ydelser hele døgnet rundt og skaffe en masse nye kunder.

Men det er ikke nok kun at have en teknisk velfungerende hjemmesideplatform og en pålidelig og nøje udvalgt leverandør. Du skal også tænke på dit behov for at tilkøbe forskellige services. Her tænker jeg især på at bruge penge på søgemaskineoptimering, så din hjemmeside kommer til at ligge fornuftigt på Google. Du kan også have brug for en fotograf, en grafisk designer, en videoproducent og helt sikkert en tekstforfatter, som alle kan være med til at sikre, at din hjemmeside ud over at se flot ud også bliver fundet af kunderne. De er med til at skabe salg og omsætning i din virksomhed.


Du skal spørge dig selv:

VILLE JEG RIDSE EN NY FERRARI OG GEMME DEN I GARAGEN?

Alle de ovennævnte services koster dig penge. Det kommer du desværre ikke uden om. Men spørgsmålet er, om de ikke er hele investeringen værd?

Jeg plejer at sammenligne det at købe en hjemmeside med at købe en flot ny Ferrari. Hvis du ikke investerer i gode tekster, søgemaskineoptimering, flotte billeder og god grafik på din hjemmeside, så svarer det til, at du kører direkte hjem og parkerer din flotte nye Ferrari i garagen.

Herefter sprætter du sæderne og kalechen op, smadrer dine vinduer, ridser lakken hele vejen rundt med nøglen, brænder motoren af, tager hjulene af og sætter bilen på ølkasser. Så lukker du garagedøren og sætter dig på sofaen mens du venter på, at der kommer folk der vil se din nye bil. 
Skulle der komme en eller to forbi, som du tidligere har givet et visitkort til, bliver de nok ikke vanvittig imponerede over din nye Ferrari. Så det bliver nok ikke til så mange ”WOW”, ”den må jeg prøve” og ”er den til salg” udbrud fra de besøgende.

Får du derimod en grafiker, en fotograf, en tekstforfatter, en SEO-professionel, en video- og en onlinemarkedsføringsekspert til at hjælpe dig med din hjemmeside, så svarer det til, at du placerer din flotte nye Ferrari midt på Rådhuspladsen. Folk vil komme tættere på, de vil tale om bilen, de vil stille spørgsmål, de vil være meget interesserede, de vil gerne have en tur og måske endda spørge hvad den koster. Med andre ord: Gør du noget ud af din hjemmeside, vil siden kunne skaffe dig mange nye kunder.


INVESTÉR I TEKSTFORFATTER, FOTOGRAF, GRAFIKER, SEO- OG VIDEOEKSPERTER

Hvis du ikke har budget til at få hjælp med det hele, så kan du nøjes med at få lavet en del af indholdet fra start og tage resten løbende. Nogle kan også lave det hele eller noget af det selv.

Professionelt indhold på din hjemmeside er ofte forskellen mellem en besøgende, der hurtigt går igen, og en ny kunde. Derfor kan det godt betale sig at bruge penge på professionel hjælp.


STYRK DIT SALG MED PRÆCISE WEBTEKSTER

Tekster fra en professionel tekstforfatter hjælper dine besøgende med at få den information, de søger. Det bliver serveret på en let forståelig måde, der får dem til at blive længere på din hjemmeside og i sidste ende konverterer dem fra besøgende til kunder.

Med en dygtig tekstforfatter, som bruger tid på at forstå din virksomhed og dine kunders behov, kommer dine webtekster til kort og præcist at formidle dine budskaber/ dine produkter/ dine ydelser til dine målgrupper og på den måde motivere dem til køb. 

Gå altid efter en tekstforfatter, der evner at se din virksomhed fra det sted, hvor dine målgrupper befinder sig, og som forstår at skrive direkte til dem. Samtidig skal webteksterne have den rette længde og struktur. De skal være skrevet til web og få dine budskaber ud over rampen.

Mennesker køber fra mennesker og ikke fra Google robotter, og en professionel tekstforfatter formår både at søgeordsoptimere teksterne og samtidig holde dem yderst læsevenlige og lige til at forstå.


FÅ SUCCES MED EN SEO-STRATEGI

Du bør også få fat på en SEO-ekspert, som med søgeordsanalyser finder ud af hvilke ord, folk googler, når de er interesserede i det, du tilbyder. Få disse centrale ord flettet naturligt ind i dine webtekster og sidetitler, så de kommer til at performe som de skal. Søgemaskineoptimering (SEO) vedrører ikke kun tekster, men også hjemmesidens tekniske tilstand (om den indeholder fejl, døde links, loader langsomt mv.). SEO er meget teknisk, og derfor vil jeg varmt anbefale du får en ekspert til at gøre det for dig. Så din hjemmeside kan ligge fornuftigt på Google.

SEO er noget der tager lidt tid, og du vil ikke se resultater øjeblikkeligt. Der findes en lang række rigtig dygtige SEO virksomheder, du kan vælge i mellem, men her skal du – ligesom da du valgte leverandør – også være omhyggelig i udvælgelsesprocessen.


LEVENDE BILLEDE FÆNGER – OG SÆLGER

En professionel fotograf får din side til at se ekstra godt ud, og du kommer til at skille dig positivt ud. Du er i konkurrence med stort set alle andre virksomheder på internettet og ikke kun med de andre lokale virksomheder. Derfor er unikke fotos af dig, dine produkter, dine ansatte, din klink, din forretning eller dit center med til at vise, hvem du er og giver din side troværdighed og professionalisme.

Du kan desuden finde mange stockfotos helt gratis eller til små penge, som du eventuelt kan bruge til at supplere de rigtige fotos med på din hjemmeside.

Jeg vil også varmt anbefale at du bruger video på din hjemmeside. Det kan være en how-to-video, en selfie-video, en produkt eller virksomhedspræsentation, en video med rådgivning eller noget helt andet. Du kan forklare rigtig meget i en kort video. Flere og flere ser videoer på nettet, og videoer er også med til at styrke din SEO.


GRAFIKERE SKABER DEN SIDSTE FINISH

Grafikere kan hjælpe med til at give din side det sidste skub i den rigtige retning med filtre på dine billeder, de rette ikoner og i det hele taget give din side det specielle udseende, der får den til at afspejle din virksomhed, som måske endda får et nyt logo. Dette sker oftest i tæt samarbejde med webudviklingen, så hele den grafiske flade bliver professionel.


ONLINEMARKEDSFØRING

Du kan i kombination med SEO også markedsføre din hjemmeside online, og på den måde nå meget mere direkte ud til de målgrupper, som du ønsker som kunder. Dette kan gøres ved at annoncere på Facebook, bruge retargeting, Google AdWords, YouTube, bannerreklamer og meget mere. Ved at benytte disse annonceringsformer kan du relativet let blive synlig for dine kunder.

Min anbefaling er, at du tager fat på flere onlinemarkedsføringseksperter for at høre hvad de kan gøre for dig og din virksomhed, og ikke mindst hvad det koster.

Med det rigtige professionelle indhold, er det meget sandsynligt at din hjemmeside vil give dig flere kunder lang tid fremover.

NÅR DIN FLOTTE NYE HJEMMESIDE BLIVER LEVERET

Endelig. Så er den klar. Den hjemmeside du har ventet med spænding på at se. Du har fået skrevet gode tekster, dine billeder er flotte, grafikeren har gjort et godt stykke arbejde, og du har måske endda fået lavet en video eller to. Du har fået styr på din SEO og du annoncerer måske også online.

Nu skal du meget gerne have den helt rigtige følelse af at resultatet er præcis det, du ønskede dig. 
Undersøg siden for fejl, vær sikker på at alle knapper virker, at der ikke er fejl på nogen sider etc. Spørg venner, familiemedlemmer og kunder hvad de synes om hjemmesiden (husk det du læste i starten med at få deres ærlige mening).

Hvis alt er perfekt, skal du nyde resultatet, poste din nye hjemmeside på så mange sociale medier som muligt eller bruge anden form for markedsføring af siden. For en ny hjemmeside er noget de fleste gerne vil se. Det giver lidt ”gratis” reklame.

Er hjemmesiden ikke som du ønskede dig – har den fejl, har leverandøren ramt helt ved siden af eller andet, så skal du selvfølgelig tale med leverandøren og få lavet de ting, du mener, skal ændres. I dette tilfælde er det virkelig vigtigt, at du har den tidligere omtalte kravspecifikation i baghånden. Tal med leverandøren om de ting, du ikke mener lever op til det, du ønsker. Leverandøren har accepteret din kravspecifikation og bør derfor leve op til deres aftale med dig. De fleste lever selvfølgelig op til deres aftaler, men der er altid nogle få, der ikke gør.


OPDATERINGER, OPGRADERINGER OG VEDLIGEHOLD

Husk at din hjemmeside skal opdateres jævnligt, specielt hvis du bruger et open source system til din hjemmeside. Det skal du for at undgå, at din hjemmeside bliver hacket, og for at sikre, at du altid har den nyeste version af det software der ligger bag din hjemmeside.

Du skal med jævne mellemrum redigere, udskifte og tilføje tekster, så Google og de andre kan se aktivitet på siden. Følg med på Google Analytics for at se hvilke sider, dine besøgende har interesse i, og gør noget ved dem, de ikke læser. Her kan du med fordel optimere de sider, dine besøgende bruger tid på, så du opnår højere konvertering; altså at dine besøgende bliver til kunder.

Du vil med jævne mellemrum skulle opgradere din hjemmeside, hvis du har købt din helt egen. Det sker at Google laver ændringer i deres algoritmer, for at de kan levere bedre resultater til deres brugere.  Det er du nødt til at følge med i, så du ved hvad og hvornår du skal opgradere din hjemmeside for at undgå, at din placering på Google bliver dårligere.

Har du en abonnementsløsning, er det meget muligt, at din leverandør gør det for dig, og du derved sparer tid og penge.

Jeg håber denne guide kan hjælpe dig godt på vej frem mod en ny hjemmeside. 
Husk undervejs at benytte dig af dygtige eksperter, hvis du får brug for det (fx en SEO ekspert eller en professionel webudvikler). Selv har jeg under arbejdet med denne guide brugt tekstforfatter Anette Kalle Larsen fra Bureau P – Præcis kommunikation., som jeg klart kan anbefale til andre, der skal have skrevet, præciseret eller udviklet nogle tekster – det kunne være webtekster.

Du er også altid velkommen til at kontakte mig for at få afklaret noget eller uddybet nogle af mine pointer og gode råd.

Held og lykke.

Brian Rasmussen

Acaao

KONTAKTINFORMATION

Acaao

Telefon 425 88 333

E-mail info@acaao.dk

Nylandsvej 1

4622 Havdrup

En del af BeArt designs

CVR-nummer 32204392ÅBNINGSTIDER

Mandag   09.00 - 18.00

Tirsdag     09.00 - 18.00

Onsdag    09.00 - 18.00

Torsdag   09.00 - 18.00

Fredag     09.00 - 18.00

Lørdag     LUKKET

Søndag    LUKKET

Copyright © 2020 Acaao

Design og udvikling Acaao